Dagritme

 • We bieden een gestructureerd dagritme. Kinderen hebben nu eenmaal behoefte aan een duidelijke, terugkerende structuur. We zullen gaan werken met dagritme kaarten waardoor de kinderen ’s ochtends bij binnenkomst weten waar ze aan toe zijn.

   

  In dit dagritme zal buiten spelen een grote rol gaan spelen. Iedere dag zullen we minstens een half uur gaan buiten spelen (ook als het regent!!). We blijven hierbij niet alleen op het speelterrein buiten maar gaan ook op “expeditie”. Heerlijk wandelen door de natuur, en onderweg valt er van alles te zien en te leren.

   

  Actief bezig zijn in de buitenlucht is goed voor kinderen. Ze ontwikkelen zich beter en het is goed voor de sociale vaardigheden.

   

 • Ook zullen we met thema’s gaan werken. Zo zullen de seizoenen ieder jaar aan bod komen. We gaan knippen, plakken, verven, kleuren, kleien etc. Ook hier komt buiten spelen aan bod. Wat hoort bij welk seizoen? Hoe kunnen we zien dat het nu winter is..? Enzovoort …

   

  Andere thema’s zullen er uiteraard ook aan bod komen. We zullen een zogenaamd “thema bord” maken bij de ingang. Zo blijft u op de hoogte met welke thema’s uw kind bezig is en welke activiteiten daarbij zullen horen. 

Voeding

 • Qua voeding hebben wij een gezond en gevarieerd aanbod. (Bekijk hier ons Voedingsbeleid)

  - Zo gaan we ’s ochtends fruit eten. We bieden standaard appels/peren en bananen aan maar gaan ook met de seizoenen mee. In de winter kunnen dit bijvoorbeeld sinasappels en mandarijnen zijn en de zomer perzik en meloen. Ook krijgen ze 1 á 2 bekers sap.

   

  - Met de lunch geven we uw kind volkoren brood. Hierbij wisselen we hartig (kaas/ kipfilet/ ham) en zoet (appelstroop/ jam/ vruchtenhagel) af. Ook kunnen ze na hun broodje kiezen uit een volkoren rijstwafel of een volkoren beschuitje. Na deze maaltijd krijgen de kinderen een beker halfvolle melk of karnemelk.

   

  - Na het slaapje zo rond de klok van 15:00 uur krijgen alle kinderen sap ( 1 á 2 bekers) met een volkoren cracker of een volkoren rijstwafel of een soepstengel of paar rozijntjes of een plak ontbijtkoek.

   

  Snoep en chips etc. bieden we niet aan. We raden u dan ook aan wanneer uw kind jarig is om een gezonde traktatie mee te brengen.

   

Ouder Login KDVnet

U kunt inloggen bij KDVnet via de onderstaande link:

https://app.kdvnet.nl/signin

 

 

Neem gerust Contact met ons op